MENÜ

Az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon is szerveződnek azok a nők, akik Veszprémben, a Stadion utca környékén élnek. Úgy érzik, valamit tenniük kell egy környékükön élő, zaklató férfi ellen.

 

Eljárás indult a közelmúltban egy férfi ellen, mert a bejelentések szerint folyamatosan zaklatta az ott élő fiatal lányokat Veszprémben. A rendőrség által is ismert férfi ellen, többek között garázdaság és tettleges becsületsértés miatt is nyomoznak. A lányos szülők tartanak a férfitól, rendszeresen felnőttek kísérik a gyerekeket a közeli iskolába.

Kardos Klára pszichológus szerint akár attól is tartani lehet, hogy a verbális erőszak után erőteljesebbé válik a férfi fellépése. A nők, főleg a szerepüket kereső tizenévesek számára az, hogy obszcén kifejezéseket ordibál egy ismertlen férfi, pszichotramuatikus élményt jelent, ami későbbi életükre is kihatással lehet. Ha azt látják, hogy nem segít nekik senki, akkor könynyen kiszolgáltatottnak érezhetik magukat. Akik nem találkoztak ezzel a problémával, de hallottak arról, azokban pedig könnyen kialakulhat a szorongás.

– Úgy vélem, ha beteg a férfi, akkor kezelni kellene – mondta a pszichológus. A szülők szerint az is nagy segítséget jelente számukra, ha a polgárőrség járőrözne a környékükön.

 

Kun László, a Cholnoky Polgárőr Egyesület vezetője a lakossági felkérés után ígéretet tett arra, hogy amikor szolgálatban lesznek, akkor a Stadion utca környékén is járőrözni fognak.

 

(Forrás: naplo-online.hu)

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet