MENÜ

TOVÁBBKÉPZÉSEN VOLTUNK!

 

Községünkben működő polgárőr csoport tagjai 2009. november 14.-én továbbképzésen vettek részt. A továbbképzést a szeptember 19.-én történt elnökségi ülésen megbeszéltek alapján a Pápai Régió vezetősége szervezte a régión belüli polgárőr egyesületek tagjai részére. A továbbképzés helyéül az elnökségi ülésen felvetődött, hogy ne pápán legyen, hanem valamelyik egyesület „községében”, melyre a Marcaltői egyesület vezetője ajánlkozott, hogy náluk a művelődési házban megoldható.

A továbbképzésen a régió egyesületeinek tagjai szép számmal képviselték egyesületeiket.

A továbbképzés három fő pontra épült.

  1. Mentőszolgálat - elsősegélynyújtás
  2. Rendőrség - közös szolgálat ellátás, egyéb
  3. Polgárőrség – polgárőr törvény változásai

Először a pápai mentőszolgálat képviselője tartott előadást arról, hogy ha egy polgárőr balesetet észlel, mit hogyan tegyen, mire figyeljen különösképpen. Melyek azok az elsődleges szempontok, ami alapján ténykednie kell egy balesetet észlelőnek. Az előadás bizonyos részeit próbabábun, illetve élő „önként jelentkezőn” is illusztrálta.

Másodszor a pápai rendőrkapitányság képviselői tartottak érdekes beszámolót, illetve „oktatást” a rendőrség – polgárőrség közös szolgálatokkal kapcsolatban. Szintén sok „jó tanáccsal” látták el a jelenlévőket, majd ezt követően ismertették a forgalomirányításban résztvevő polgárőrök részéről adandó kézi jelzéseket és egyúttal felhívták a figyelmet a forgalomirányítás közben előfordulható veszélyekre.

 

Harmadszor a pápai régiófelelős tartott beszámolót a polgárőr törvény nemrég elfogadott változásairól, melyet egy tesztlap kitöltése követett, amely úgymond a továbbképzés záró pontja is volt.

Ezt követően és az előadások közti szünetekben a résztvevők kötetlen eszmecserét folytattak az ismert, illetve még ez idáig nem ismert polgárőrökkel, a szolgálatok ellátása közben történt dolgokkal kapcsolatban, mely hasznos tanulságul szolgálhat mindenki számára.

 

Köszönjük a szervezők, illetve az előadást tartók munkáját, mely nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre.

 

Menü

 

Honlap készítés ingyen

Asztali nézet