MENÜ

2011. április 17.-én a Polgárőrség Pápai Régiója vezetése továbbképzést szervezett a Régióhoz tartozó egyesületek tagjai részére.

 

Egyesületünk is kapott meghívót, melynek lehetőségével élni kívántunk, így a ráérő tagok részt vettek a képzésen. Tagjaink eljutását Önkormányzati támogatásként a falugondnoki szolgálat járművével tudtuk megoldani, köszönet érte a támogató Önkormányzatnak, valamint a szabadnapján is rendelkezésünkre álló falugondnoknak!

 

A képzésnek helyszínt adó Pápa Városi Önkormányzat nagy tanácsterme nagyfokúan emelte a rendezvény tekintélyét.

A továbbképzés kezdetén a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatával kitüntetett Bitai Sándor (Sanyi bácsi) Régiófelelős tájékoztatót tartott a megjelentek részére a polgárőrségi törvény módosítási javaslatáról, az Országos és a Megyei Polgárőr Szövetségnél történt főbb eseményekről, valamint az ország másik felében tevékenykedő nagy vihart kavart „polgárőr egyesületről”, annak tevékenységéről. A Megyei Szövetség tájékoztatójánál kiemelte, hogy büszke rá, hogy a Pápai Régióban már jó ideje alkalmazott, Kasza József Régió Operátor által készített havi szolgálati összesítést kívánnak bevezetni az egész megyében. Sanyi bácsi elmondta, hogy sokan nem tudnak róla, hogy Kasza József (mindenki Józsi bácsija) szintén magas kitüntetés tulajdonosa, 2010-ben a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatát kapta. Sanyi bácsi beszámolt a Régió egyesületei és a Pápai Rendőrkapitányság közötti kimagaslóan jó viszonyról. Elmondta, hogy a rendőrség partnernek tekinti a polgárőröket, velük számtalanszor szerveznek közös szolgálatokat, melyeken a polgárőrök megfelelően helyt állnak.

Kiemelte a polgárőr egyesületek és a helyi önkormányzatok jó viszonyát, megköszönte, hogy az önkormányzatok is támogatják a polgárőrök munkáját.

 

 

A tájékoztatót követően átfogó oktatás-továbbképzés keretén belül szó esett többek között a jogos védelemről, a gázspray használatáról illetve a hozzájutás feltételeiről, valamint a polgárőröket szolgálat ellátásuk során nagyobb eséllyel érinthető dolgokról.

Az oktatás zárásaként egy tesztlap kitöltése következett, melyet minden jelenlévő kitöltött, az írásbeli „vizsgán” minden polgárőr megfelelően teljesített.

 

Az oktatás zárását követően kötetlen beszélgetés következett.

 

Egyesületünk ez úton is köszöni a lehetőséget, hogy egy ilyen színvonalas oktatáson részt vehetett, valamint gratulációját fejezi ki a kitüntetetteknek.

Egyesületünk büszke rá, hogy egy olyan Régiós vezetéshez tartozhat, melynek vezetői kimagasló tekintélyű kitüntetés tulajdonosai.

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet