MENÜ

Egyesületünk 2011 március 20.-án 14:00-órai kezdettel tartotta következő közgyűlését, melyet nagyrészben az egyesület első születésnapjának szentelt.

 

A közgyűlésen meghívott vendégként részt vett:

Léránt Károlyné Polgármester asszony,

Varju Endre Alpolgármester,

Bitai Sándor Régiófelelős,

Lukács Tamás Körzeti Megbízott.

 

Az ünnepi közgyűlés első részében egyesületünk Elnöke ismertette az elmúlt év pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését, majd a jelenlévő tagság szavazott a beszámolók elfogadásáról.

Ezt követően vegyes ügyek következtek, majd utánna a meghívott vendégek hozzászólásai, ünnepi beszéde.

 

A hozzászólásokat Bitai Sándor Régiófelelős kezdte, aki kiemelte, hogy mennyire fontos egy község életében ha úgy tud működni egy polgárőrség, hogy a lakosság elfogadja, partnernek tekinti. Beszédében külön köszönetet mondott a polgárőrök családjának, akik elviselik, hogy a polgárőr az otthoni feladatait, dolgait, munkáját félretéve önként, szabadidejét feláldozva teljesít szolgálatot.

Felvázolta a közeljövőben várható oktatást, továbbképzést, majd megköszönte a meghívást.

 

Utána Lukács Tamás Körzeti Megbízott következett, aki köszönetét fejezte ki a polgárőröknek a végzett munkájukért, valamint a számtalan hasznos információért, melyek alapján több esetben előbbre jutottak a bűnfelderítésben, vagy éppen az információval sikerült egy ügy végére pontot tenni.

Külön kiemelt egy esetet, amikor első szóra két polgárőr azonnal a segítségére sietett.

 

Végül, de nem utolsó sorban Léránt Károlyné Polgármester asszony következett, aki megköszönte minden polgárőr önkéntes, a község érdekében kifejtett munkáját. Külön megköszönte, hogy az elmúlt év augusztus 13.-án, amikor a községet nagy mennyiségű víz árasztotta el, a polgárőrök (sokan a családjukkal együtt) ott voltak és gátat építettek, vagy éppen az elárasztott pincéknél, házaknál segítettek az ott lakóknak menteni az értékeiket.

Az Önkormányzat és a falu nevében külön köszönetet mondott Lukács Tamás Körzeti Megbízottnak, aki először még szolgálatban majd a szolgálata leteltét követően már "civilként", fáradtságot nem kímélve segítette a község védelmét. Az éjszaka közepén Ő "irányította" a "gátépítő brigádot", és a gát megépítését követően nappal is közösen vigyázták, felügyelték annak épségét. Beszéde zárásaként Lukács Tamás részére adott át egy kis meglepetést, melyel a község háláját fejezte ki.

 

Lukács Úr az ajándékon nagyon meglepődött, azt megköszönve a meglepődéstől és a meghatódottságtól csupán annyit mondott, hogy ott, akkor éjszaka érezte igazán, hogy mi is szolgálni és védeni.

 

A meghatódott csend lett úrrá a termen, melyet egyesületünk Elnökének szavai törtek, meg, és kezdetét vette az ünnepi "uzsonna", majd az étkezés megkoronázásaként az egyesület emblémáját mintázó tetejű torta elfogyasztásával és egy kötetlen beszélgetéssel ért véget az ünnepi közgyűlés.

 

Az ünnepségen készült képek a Születésnapi képek menüpont alatt találhatók!

A képek eredeti méretben rendelkezésre állnak, szükség esetén kérjük jelezzen egyesületünk valamely elérhetőségén!

 

SZÜLETÉSNAPI KÉPEK MEGTEKINTÉSE IDE KATINTVA

 

 

.

 

Menü

 

Honlap készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet