MENÜ

Egy eltűnt pénztárcát kértek számon két gyereken a hétvégi falunapon a bükkszenterzsébeti polgárőrök, ám megjelent a kamaszok rokonsága és ütleggel felelt.

 

Már vége volt a bükkszenterzsébeti falunap programjainak, amikor kitört a verekedés. Egy helybeli fiatal szólt a polgárőröknek vasárnap hajnali fél kettő körül, hogy eltűnt a pénztárcája. Az ott tartózkodók közül egyikük látta a bukszát egy roma fiúnál, ezért először őt keresték meg. A srác úgy tett, mintha nem értené a dolgot, majd el akart szaladni. A polgárőrök elfogták, és közölték vele, ha nem kerül elő a tárca, szólnak a rendőröknek.

Mint a vihar...


A telefont meglátva az elcsípett fiú egy hasonló korú lányt hívott oda. Kiderült: ketten csenték el a tárcát, amit ezután visszaadtak a tulajdonosnak. Az erszényben benne volt minden papír, irat, csak a pénz hiányzott belőle. Ismét előkerült a mobiltelefon, megint rendőrt emlegettek a gyerekeknek.

„Mint a vihar, ami gyorsan jön és gyorsan megy – mondta a bükkszenterzsébeti polgárőrök vezetője arról, ami ezután történt. – A gyerekek rokonai kiabálni kezdtek, hogy mit képzelünk. Legalábbis a nők. A férfiak megragadtak mindent, ami a kezük ügyébe került, és ütni kezdtek minket. Hátráltunk, pontosan azt sem tudnám megmondani, hogy hányan voltak ott. Majd amilyen hirtelen elkezdődött az egész, úgy vége is lett. Mindenki elindult haza, hallottuk, ahogy azt kiáltják, fegyverrel jönnek vissza.”

Két polgárőr megsérült


A mentő és a rendőrség ezt követően ért ki a község iskolájához. A polgárőrök közül két sérültet vittek kórházba, egyiküket másnap kiengedték, össze kellett ölteni a fején felrepedt bőrt. A másik férfi szemét azonban meg kellett műteni, és minden bizonnyal még egy operáció és hosszú, több hónapos felépülés vár rá. Az egri Markhot-kórházból szerda délután kiengedték, csütörtökön indult a fővárosba, ahol a továbbiakban kezelik. Nemcsak őt, a feleségét is megviselték a történtek. Mint az asszony elmondta, a kiabálásra szaladt ki a ház elé, a férjét akkorra már odavitték. Csurom vér volt. A 65 éves férfi egyébként nem vett részt a pénztárca utáni kutatásban, csak ott állt a közelben, mégis ő kapta a legnagyobb verést.

A romák által emlegetett fegyvereket végül senki nem használta, ez a helybeliek elmondása alapján az időközben kiérkező járőröknek és a velük lévő kutyának is köszönhető volt.

A cigány önkormányzat vezetője már nem volt ott


Suha Jenő, a bükkszenterzsébeti cigány kisebbségi önkormányzat vezetője is már régen hazament, amikor a dulakodás kezdődött. Ő már olyan változatot is hallott, hogy pisztolylövésszerű dörrenés ugrasztotta szét az embereket. A polgárőrség tagjai ezt cáfolják. Náluk nem volt, hiszen nem is lehet fegyver, de nem is hallottak lövést aznap éjszaka.

Az Egri Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított az ügyben eljárást.

Forrás: (heol.hu)

 

Menü

 

Honlap készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet