MENÜ

2013. október 16.-án délután tartotta alakuló ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum, melyre, mint a rendőrség „partnerei” meghívót kaptak a járási polgárőrségek vezetői is.

Az egyeztető fórumra a járás polgármesterei, egyházi vezetői, a rendőrség társszerveinek (a Városi Ügyészség, a Vám és Pénzügyőrség, a Katasztrófavédelem, a Közterület felügyelet, stb.) vezetői, a Járási hivatal vezetője, és tisztségviselői is kaptak meghívást. Községünket csupán a polgárőrség képviselte.

A fórum „levezetője” a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója, Császárné Elek Veronika r. alezredes volt.

Alezredes asszony köszöntőbeszéde után, Dr. Töreki Sándor r. dandártábornok, Megyei főkapitány köszönte meg a megjelenteknek, hogy jelenlétükkel támogatták ezt a fórumot, örömének adott hangot, hogy szép számmal sikerült összejönni. Ez után rövid ismertetőt tartott a fórumról, annak működéséről, fontosságáról. Kiemelte, hogy a bűnmegelőzéshez szükség van a „civilek” támogatására is.

Főkapitány Úr beszéde után, Szappan Csaba r. alezredes, a Pápai Kapitányság vezetője tartott beszámolót a járás közbiztonsági helyzetéről. Kiemelte, hogy az elmúlt időszakban, lakossági kérésre fokozták a rendőri jelenlétet több területen, melyről a visszajelzések alapján elmondható, hogy a lakosság körében pozitív fogadtatásra talált. Ezt szeretnék fenntartani, valamit a lehetőségekhez képest még fokozni. Kiemelte, hogy az utóbbi időben az évszak slágere a terménylopás volt, és fel vannak készülve a közelgő hideg idő miatti falopásokra, amennyire lehet próbálják az eseteket megelőzni. Mint elmondta, a közbiztonság javulásához szükség van a lakosságra is, a lakosság jobb odafigyelésére, gondosságára, mert mint elmondta, több olyan kerékpárlopást is jelentettek feléjük, amikor a kerékpár nem volt lezárva.

Rendőrkapitány Úr beszámolója után Feketéné Földi Judit asszony, a Pápai Járási Hivatal vezetője tartott ismertetőt a Járási hivatal szervezetéről, működéséről, az előre látható változásokról.

Hivatalvezető asszony ismertetője után Szappan Csaba r. alezredes úr előterjesztette a javaslatukat, a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum ügyrendjére, melyet a jelenlévők egyhangú szavazással elfogadtak.

Az ügyrend elfogadása után a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum munkacsoportjainak megalakítására került sor.

A fórum zárásaként a jelenlévők kérdéseket intézhettek a rendőrség, illetve a járási hivatal vezetőjéhez. Ezt követően kötetlen eszmecserére került sor a megjelentek között.

 

A fórumot összességében hasznosnak, feladatait fontosnak ítélem meg. Véleményem szerint szükség van az efféle összefogásra a közbiztonság megőrzése, javítása végett. Kiemelten fontos, hogy a megelőzési feladatokba (különösen a gyermekvédelemnél) a járási hivatal szakképzett munkatársai is részt vesznek. Természetesen a fent nevezett rendőri vezetőkön kívül más rendőri vezető is részt vett az eseményen.

 A fórumról beszámolt a Megyei napilap is: http://veol.hu/hirek/olvasoink-velemenye-1573384

 

Szabó Balázs

Elnök

Marcalgergelyi Polgárőr Egyesület

 

 

 

.

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet