MENÜ

Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Veszprém

 

Egyesületünk is kapott meghívót 2014. június 17.-ére, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum soron következő ülése került megtartásra. Szomorúan vettük tudomásul, hogy térségünkből a több meghívott közül egyesületünk két képviselőjén kívül csupán a Külsővati polgármester, és a Mihályházai polgármester vett részt. Egyesületünket Sarus Ferenc, és Szabó Balázs képviselték.

 

Az ülést Császárné Elek Veronika Őrnagy asszony nyitotta meg, és Ő is vezette le, a napirendnek megfelelően.

 

Őrnagy asszony köszöntője után Dr. Töreki Sándor r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány Úr köszöntötte a megjelenteket, majd rövid beszédet intézett a hallgatósághoz. Beszédében kihangsúlyozta, hogy a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum példaértékű, az alakulása óta eltelt időszak bizonyította, hogy a fórumrendszernek van létjogosultsága, van értelme, és van eredménye! Kiemelte még, hogy szeretnék fokozni a lakosság biztonság érzetét, ezért több egyenruhás rendőrt szeretnének közterületi szolgálatba állítani, jelenleg ennek a dolognak az előkészítése, a területek áttekintése folyik, de várhatóan rövid időn belül ezt a feladatot is meg fogják oldani.

 

Töreki főkapitány Úr után Szappan Csaba r. alezredes, Pápai kapitányságvezető tartott beszámolót a Pápai Járás közbiztonsági helyzetéről. Mint elmondta, tavalyi évben is nagyon jó eredményt mutatott fel a Pápai kapitányság (első helyezett volt), melyet az idén még felül is tudtak múlni, tudtak javítani a hatékonyságon, eredményességen. Köszönetét fejezte ki a részükre segítséget nyújtó szervezeteknek, kiemelve a polgárőrségeket. Nagy kihívás volt részükre a két választás zavartalanságának biztosítása, melyre már a választások előtt rá kellett készülniük. Az elmúlt időszakban 4%-kal tudták növelni a közterületi jelenlétet. Szám szerint említette azokat a dolgokat, melyek az eredményességet is tükrözték (elfogások, előállítások, zavartalan rendezvénybiztosítások, stb.). Beszéde végén beszámolt egy jó hírről, mely nem csak a Pápai járást érintette. Több helyen is betörtek óvodákba, iskolákba, ezért közös szolgálatokat szerveztek a polgárőrségekkel, hogy a további betöréseket megelőzzék, majd ennek a fokozott „vigyázásnak” az eredményeként sikerült elfogniuk a betörésekkel gyanúsítható személyt, melyet egy szabadnapos rendőr fogott el.

 

Ez után a fórum Szociális és Idősügyi Munkacsoportjának, majd a Gyermek és Ifjúságvédelmi Munkacsoportjának a beszámolóját hallgathattuk meg. Mindkét munkacsoport elég aktív feladatellátást hajtott végre, mint megtudtuk, számtalanszor tartottak előadásokat, készítettek szórólapokat, és végeztek felvilágosító, megelőző munkát.

 

A következő napirendként Újvári Attila r. alezredes Úr ismertette az „újonnan” felállt Tevékenység Irányítási Központ alakulását, működését. Elmondta, hogy a rendszer felállítása már régi terve volt a rendőrségnek, de csak most érkezett el ahhoz a ponthoz, hogy kompletten, teljes műszaki rendszerrel élesben működjön. Megtudtuk, hogy a Tevékenység Irányítási Rendszernek köszönhetően hatékonyabban tudnak reagálni a bejelentésekre, jobban tudják irányítani a szolgálatos állományt a szükséges területre. Meglepetésként ért bennünket, hogy a fórum zárásaként az érdeklődők megtekinthetik „működés” közben a központot, és annak felszereltségét.

 

Ezek után Papp Gyula a Veszprém Megyei Vadászkamara Elnöke szólt néhány szót a megjelentekhez. Elmondta, hogy amikor megkötötték a megállapodást a rendőrséggel, még nem igazán látszódott, hogy mire is lesz ez jó, de mára kiforrta magát a dolog, megtöltötték tartalommal a megállapodást, és köszöni, hogy ilyen jól, és országosan is elismerten működik ez a dolog. Mint szavaiból kiderült, nyitni kívánnak a polgárőrségek felé, de ez még csak kezdeti stádiumban van, viszont gőzerővel fognak dolgozni, hogy minél előbb eredménye legyen.

 

Ez után néhány elismerés került átadásra, azon személyek, egyesületek részére, akik a fentebb említett betörő elfogásában tevékenyen kivették a részüket.

Az elismerésben részesülteknek ez úton is gratulálunk!

 

A fórum zárásaként kérdéseket lehetett intézni a megjelent vezetőkhöz, illetékesekhez, javaslatokat lehetett tenni a problémák megoldására, majd közösen megtekintettük a Tevékenység Irányítási Központot.

 

 

Köszönjük a meghívást, úgy érezzük, hogy ez a fórum valóban azt a célt szolgálja amire kitalálták, mint láthattuk van eredménye, értelme, és a megjelentek is ezt bizonyították részvételükkel.

 

 

 

 

 

.

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet