MENÜ

Évértékelő gyűlést tartott a Pápa Városi Polgárőrség.

 

Január 22.-én tartotta évértékelő gyűlését a pápai polgárőrség, melyen megjelent Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke, Kovács László Devecser polgármester, Szappan Csaba Pápa város rendőrkapitánya is.


Bitai Sándor, a Pápa Városi Polgárőr Egyesület elnöke beszámolójában elmondta, hogy a polgárőrök több mint hatezer-hatszáz órányi szolgálatot láttak el tavaly. Ebből több mint négyezer órát bűnmegelőzési tevékenységgel, közterületi járőrözéssel és ezer órát rendőrséggel közösen végzett szolgálattal láttak el.

 

Az egyesület eseménynaplójából kiderült, tavaly februárban a Pápai Rendőrkapitánysággal közösen végrehajtott közlekedési akcióban a régió százhat polgárőre vett részt, májusban a törvényi előírásoknak megfelelően együttműködési megállapodást írtak alá a Pápai Rendőrkapitánysággal, augusztusban eltűnt személy felkutatásában segítettek a rendőröknek és ötvennégy pápai és Pápa környéki rendezvény biztosításában közreműködtek a pápai polgárőrök, valamint több alkalommal vettek részt a megyei szervezet és az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett akciókban. A kiemelten közhasznú egyesületek közé tartozó pápai szervezet gazdálkodásáról szóló beszámolóban az elnök elmondta, több mint egymillió forintból gazdálkodhattak a múlt évben, melyből majd háromszázezret Pápa Város Önkormányzata adta támogatásként, illetve félmillió forintot kaptak a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetségtől. A kiadások jelentős részét a szolgálati autó üzemanyagköltsége, és karbantartása jelentette, illetve százezer forintot költöttek formaruházatra.


Bitai Sándor hangsúlyozta: "a 2011-es évben is elvégeztük azokat a feladatokat, amikre vállalkoztunk, ezekből a rendőrökkel közös szolgálatok és a rendezvénybiztosítási feladatok emelkednek ki. A szolgálatellátást részben járművel, részben pedig gyalogosan biztosítottuk. Polgárőreink aktívak, bár jelenleg 52 fővel tudunk dolgozni, ezt pedig egy harmincezres városban én kissé kevésnek tartom. Kilencven-száz fővel sokkal nagyobb közterületi jelenlétet tudnánk biztosítani, így továbbra is várjuk azokat, akik a köz biztonsága érdekében szívesen tevékenykednének". Az elnök megemlítette azt is, véleménye szerint a polgárőrök közterületi jelenlétükkel több esetben sikerült bűncselekményeket megakadályozniuk.

Bitai megfogalmazta azt is, az egyesület tagjai biztosítottak rendezvényt, részesei voltak a bűnmegelőzési munkának, iskolaszolgálaton, temetői szolgálaton vettek részt, mindezt kimagasló szakmai színvonalon. Az elnök felolvasta dr. Kontrát Károly belügyi államtitkár elismerő, a pápai polgárőrök munkáját megköszönő és méltató levelét.

Az ülésen részt vett Kovács László, Devecser alpolgármester is, aki a település köszönetét tolmácsolta a vörösiszap-katasztrófa idején tanúsított bátor helytállásért.

Az ülésen elhangzottakhoz hozzászólt Szappan Csaba, a Pápai Rendőrkapitányság vezetője, és Kovács Imre, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is. Mindketten pozitívan nyilatkoztak a pápaiak munkájáról, a szolgálat színvonalának javulásáról.

A beszámolók elfogadását követően Bitai Sándor, Kovács Imre és Szappan Csaba elismeréseket, okleveleket adtak át az eredményesen dolgozó, illetve kimagaslóan teljesítő polgárőröknek.

 

Forrás: Polgárőr Rádió

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet