MENÜ

Négy vizsgálat indult

 

Veszprém megye év polgárőre egyesülete címet a balatonfűzfőieknek ítélték oda, míg a megye év polgárőre címet Bognár Sándor, a devecseri egyesület elnöke érdemelte ki - jelentették be a megyei polgárőr szövetség szombati tisztújító közgyűlésén.

 

A múlt évről szólva Kovács Imre elnök elmondta, a 134 egyesületben 4803-an dolgoznak, 428 ezer társadalmi órát teljesítettek. Hetven alkalommal elfogtak, illetve tetten értek gyanús személyeket, 44 eltűnt ember felkutatásában vettek részt. Az országos pályázaton több mint 20 millió forintot nyertek a megye egyesületei. A vörösiszap-katasztrófa idején 2200-an 21 ezer óra önkéntes szolgálatot vállaltak, s 24 tonna élelmiszert vittek az árvíz sújtotta Borsod megyébe. A következő évben figyelmüket a közterületi bűnözés megelőzésére fordítják.

 

Anda György alezredes, a főkapitányság rendészeti igazgatója a törvényi változásokra hívta fel a jelenlevők figyelmét: a jövőben csak azok az egyesületek működhetnek - csakis saját területükön -, amelyek együttműködési megállapodást kötnek a rendőrséggel. (Májustól a polgárőröknél már lehet gázspray - a szerk.) A jogi és etikai bizottság beszámolójából kiderült, hogy négy polgárőr-egyesületnél tartanak vizsgálatot, ami még nem zárult le. Az idő rövidségére hivatkozva a "hivatalból" felszólalók után nem volt lehetőségük a küldötteknek elmondani véleményüket - ezt már csak írásban tehetik meg.

 

Szőke István vette át a Veszprém Város Polgárőre elismerést Porga Gyulától. A kis közösségek jó munkájától is függ az ország jövője (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Szőke István vette át a Veszprém Város Polgárőre elismerést Porga Gyulától. A kis közösségek jó munkájától is függ az ország jövője (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Nyílt szavazással választották meg a az új vezetőséget, amely a régihez képest teljesen kicserélődött. Elnök maradt újabb négy évre Kovács Imre, de új lett a helyettese Korponai László személyében. Alelnökök: Kórosi Tibor, Bitai Sándor, Márkus Béla, Borbély Zoltán. Titkárnak Leiner Norbertet választották. Az elnökség tagja még Valente József és Hajdár József.
A közgyűlés után lapunk munkatársa rákérdezett Kovács Imrénél, hogy mi az igazság a szervezeten belüli feszültségről, s milyen jellegű vizsgálat zajlik a négy egyesületnél. Az elnök válaszában aláhúzta, egyesek nem megfelelően végezték a munkájukat, az egyesületeknél pedig etikai és anyagi jellegű gondok merültek fel, amiket most vizsgálnak ki.

 

A fórumon a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát dr. Lauer János, Magas Géza és Márkus Béla kapta. Ezüst fokozatot vett át Halász Józsefné, Radó István, Bakos András, Horváth József. Bronz fokozatot kapott Takács Gergely, Mekota István, Eszesné Brausch Mária, Wölfinger Gyuláné, Jakab Imre, Vörös Dezső. Veszprém Város Polgárőre címet Szőke István, a dózsavárosi egyesület alapítója, jelenleg is aktív tagja vette át Porga Gyulától. A veszprémi polgármester azt mondta, a rendőrség munkája nem teljes, ha önök nem segítenének nekik. Amíg ezek a kis közösségek jól működnek, van jövője az országnak.

Forrás: naplo-online.hu

 

Egyesületünk Elnöke a közgyűlésen elismerő oklevélben részesült, mely az egész egyesület érdeme, ugyanis hiába van az elnök, ha nincsenek mögötte a tagok, akik nagymértékben kiveszik részüket a feladatokból.

 

 

.

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet