MENÜ

Az Országos Rendőr Főkapitányság vezetőjének feladat meghatározása alapján, 2014-ben is közbiztonsági konzultációs fórumokat kell tartania a rendőrségnek.

 

Községünket érintő konzultációra 2014. június 30.-án, a Dákai Művelődési Házban került sor, ahol polgárőrségünk két fővel vett részt.

A fórumot Dáka polgármestere nyitotta meg, majd a szót átadta Bauer Tibor őrnagy úrnak, aki a Pápai Rendőrkapitány akadályoztatása miatt megtartotta helyette a tájékoztatót.

Bauer úr a Pápai kapitányság térséget illető első éves feladatait, tevékenységét ismertette. Kiemelte, hogy két „nagy” feladat volt, az egyik az idei évben esedékes választások rendjének felügyelete, valamint a sokszor jelentős létszámot vonzó Pápai futballmérkőzések rendjének biztosítása. Elmondta, hogy a választások zavartatás nélkül lebonyolódtak. Az első fél évben 76 elfogás, 267 előállítás volt, 3 személy van házi őrizetben, és másik 3 személy van lakhelyelhagyási tilalom alatt, valamint 58 gyorsított bírósági eljárásuk is volt. Megtudtuk, hogy az egész megyében garázdálkodó óvoda, illetve iskolai betörőt is sikerült egy szabadnapos kollégájuknak elfogni, valamint a napokban kaptak el egy trükkös magánlaksértőt is, aki az e-on munkatársának adta ki magát és úgy ment be házakhoz.

Bauer úr beszéde és tájékoztatója után Rendes László kapta meg a szót, aki beszámolt a területét érintő eseményekről, bűncselekményekről. Kiemelte, hogy a területén működő két polgárőrséggel nagyon jó a kapcsolata, sok segítséget kap tőlük, melyeket ez úton is szeretne megköszönni.

Rendes László tájékoztatója után Csík László következett, aki a saját területének problémáiról, eseményeiről tartott beszámolót.

A Marcal menti csoporthoz tartozó, két másik területet képviselő rendőrök nem tudtak jelen lenni, így helyettük Fülöp Tamás úr tartotta meg a tájékoztatót.

A rendőrség által tartott tájékoztatókból kiderült, hogy területünk szerencsére nem a problémás területek közé tartozik. Természetesen kisebb nagyobb dolgok előfordulnak, de jelentős események szerencsére nem. A rendőrség a lehetőségekhez képest igyekszik tovább növelni a közterületi egyenruhás jelenlétet, a közbiztonság javítása érdekében.

A fórum zárásaként a megjelentek elmondhatták panaszaikat, véleményüket, kéréseiket, melyekre a jelen lévő rendőrök reagáltak. Zárás után kötetlen beszélgetés volt.

 

Köszönjük a rendőrségnek a meghívást!

 

Szabó Balázs

Elnök

 

 

 

.

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet