MENÜ

KÖZBIZTONSÁGI FÓRUMON VOLTUNK

 

Polgárőrségünk is kapott meghívást a Pápai Rendőrkapitányságtól a 2010. február 11.-én tartott Közbiztonsági Egyeztető Fórumra.

A Fórum helyszíne a Mihályházai közösségi ház volt.

A sűrű havazás miatti kimondottan rossz idő ellenére szép számmal sikerült összegyűlnie a Marcal menti régió területein működő polgárőrségek vezetőségi tagjainak, a körzet polgármestereinek, valamint a meghívó "házigazdáknak" a területhez tartozó Pápai Rendőrkapitányság Körzeti Megbízottainak.

A Fórumon részt vett Dr. Töreki Sándor r.alezredes Úr, Pápai rendőrkapitány is.

A Fórumon községünk polgárőrségét Talabér Róbert Titkár és Szabó Balázs Elnök képviselte.

A Fórum nyitányaként Dr. Töreki Sándor Rendőrkapitány Úr köszöntötte a megjelenteket és megköszönte, hogy a zord idő ellenére is megtisztelték a Fórumot jelenlétükkel. Elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan szeretnék a 2010-es évben is folytatni ezt a negyedévente megrendezésre kerülő Fórum sorozatot, ahol beszámolót hallgathatnának meg a résztvevők a körzet baleseti, bűnügyi statisztikájáról, kérdéseket - javaslatokat tehetnének a rendőrség vezetősége, illetve Körzeti Megbízottai felé, valamint elmondhatnák problémáikat akár a körzeti megbízottakkal kapcsolatban, akár más egyéb, a rendőrséget érintő ügyekben.

A köszöntő után a szót Lukács Tamás Körzeti Megbízott Úr vette át, aki ismertette a 2009-es év területet érintő bűnügyi, baleseti statisztikáját. Elmondása alapján a statisztika szerint a korábbi évekhez viszonyítva javulás látszik a térségben. Lukács Úr elmondta, hogy jelenleg is problémát okoz a kerékpárosok "láthatatlan" közlekedése, mely érdekében igyekeznek hatásosan, de "kegyelmesen" fellépni. Mint elmondta, nem szándékuk a bírságolás, bíznak a figyelmeztetés erejében, de sajnos sokszor a már korábban figyelmeztetett szabálytalankodó kerékpárossal ismételten összetalálkoznak aki ismét "láthatatlanul" közlekedik, és ilyenkor már nem tudják elkerülni a bírság kiszabását.

Lukács Úr beszámolója után ismét a Rendőrkapitány Úr vette át a szót, aki örömmel számolt be róla, hogy sikerült egy olyan bűnözőt elfogniuk, aki kimondottan ebben a térségben "dolgozott" a községek lakóinak kárára. Mint említette, a rendőrség nyomozóinak nagy segítségére voltak a térség polgárőrei, település őrei, akik fontos információkkal szolgáltak a hatóságnak.

A beszámoló után a javaslatok, ötletek, panaszok következtek.

Mint a Fórumon kiderült, a térség polgárőrei, településőrei szívesen dolgoznak együtt a térség rendőreivel, valamint ugyan ez elmondható a rendőrök irányából is. A Rendőrkapitány úr igéretet tett arra, hogy mivel a térség Körzeti Megbízottainak területe nagy, a létszámuk pedig nincs vele teljesen arányban, ezért azon lesz, hogy ezt a létszámproblémát orvosolja.

Miután nem volt több javaslat, a Fórum zárásaként egy rövid, kötetlen beszélgetés következett a rendőrség képviselői és a megjelentek között, melyen a Rendőrkapitány Úr a fentebb említett "térségi bűnöző" elfogása miatti sajtótájékoztató végett nem tudott részt venni.

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet