MENÜ

Kistérségi Egyeztető Fórum

 

Az újonnan kinevezett Pápai Rendőrkapitány Úrtól polgárőrségünk is kapott meghívást a 2011. február 23.-án 14:00-órai kezdettel megtartott, rendhagyónak mondható Kistérségi Egyeztető Fórumra.

 

A fórumon polgárőrségünket Szabó Balázs Elnök és Varju Péter Titkár képviselte.

 

Községünk részéről részt vett a fórumon Léránt Károlyné Polgármester asszony is, valamint a Nemesszalóki körjegyzőség részéről Dr. Szabadics Zsuzsanna Jegyző asszony is.

 

A fórum helyszíne a Nyárádi Közösségi ház volt.

A szépen felújított, és ízlésesen népművészeti dolgokkal, vadászati trófeákkal és egyéb dolgokkal berendezett helyszín jelentősen emelte eme nívós fórum jellegét.

 

A Fórumon a Pápai Rendőrkapitányság részéről részt vett Szappan Csaba rendőr alezredes Pápai Rendőrkapitány, Bauer Tibor százados, Fülöp Tamás törzszászlós, valamint Lukács Tamás, Fekete Ernő és Csík László körzeti megbízottak. Betegség miatt Magyar Gábor körzeti megbízott nem tudott részt venni.

 

A kistérség meghívott önkormányzatai, polgárőrségei szinte kivétel nélkül képviselték magukat.

 

A fórum kezdeteként Pajak Károly Nyárád polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Szappan Csaba alezredes úrnak, aki bemutatkozása után röviden ismertette rendőrségi pályafutását, illetve felvázolta elképzeléseit a jövővel kapcsolatban. Kiemelte, hogy tovább kívánja folytatni az eddigi jól bevált együttműködést a kistérség polgármestereivel, önkormányzati képviselőivel, polgárőrségeivel. Továbbra is fenn szeretné tartani a kistérségi fórumokat, ahol a községek képviselői elmondhatják gondjukat, bajukat. Hozzátette, hogy természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak ezeken a fórumokon várja a problémák jelzését, hanem azokkal bármikor meg lehet keresni.

Tájékoztatta a megjelenteket, hogy március elsejétől a Pápai Kapitányság „vezetésében” változások lesznek. Más beosztást, más feladatokat fog kapni több vezető is. Bauer százados úr távozik a körzeti megbízotti osztály vezetői posztról, helyét Fülöp Tamás úr veszi át.

 

Az alezredes úr beszéde után a körzeti megbízottakon volt a sor. Ők részletesen ismertették a hozzájuk tartozó községek bűnügyi, baleseti statisztikáját.

 

Mint Lukács Tamás úrtól megtudhattuk, községünkben 2009-ben 6 bűncselekmény történt, 2010-ben viszont csupán 2, ami jelentős javulásnak mondható! A 2 bűncselekmény közül az egyik egy egyedi azonosító meghamisítása volt, a másik pedig vagyon elleni (lopás) cselekmény volt.

Községünkben közlekedési baleset nem történt.

 

A körzeti megbízottak beszámolóját követően Bauer százados úr tartott pár szavas beszédet, ahol kiemelte, hogy a Töreki úr által beígért +1 rendőr nincs elfelejtve, minden azon dolgoznak, hogy az ígéretet teljesíteni tudják, de sajnos ez nem megy olyan egyszerűen. Elmondta, hogy a Pápai Kapitányság is létszám gondokkal küzd, ezért fordul elő sokszor az, hogy a körzeti megbízottakat is be kell vezényelni városi, illetve más egyéb szolgálatra is.

 

Bauer úr beszéde után a megjelentek fogalmazhattak meg kérdéseket, tehettek javaslatokat, melyekkel a jelenlévők nagy számban éltek is.

 

Számtalan (megszüntetésben érintett) települési képviselő fogalmazta meg a településőrök hiányát, melyet a rendőrség is nagy hiányként értékelt. Szó esett többek között a bizonyos helyekre telepítendő FIX sebességmérő készülékekről, valamint a községek térfigyelő kamerával történő ellátásáról is.

 

A megjelentek előtt külön köszönetet mondott Léránt Károlyné polgármester asszonyunk Lukács Tamás körzeti megbízottunknak, a községünket augusztus 13.-án elöntő árvíznél tett kiemelkedő munkája elismeréseként.

 

A fórum zárásaként már oldottabb légkörben, kötetlen beszélgetés zajlott a még ott lévő megjelentek és a rendőrség vezetői, képviselői között.

 

Egyesületünk ezúton is köszöni a lehetőséget, a meghívást, hogy részt vehettünk egy ilyen rendezvényen.

 

 

Szabó Balázs                    Varju Péter

Elnök                                Titkár

Marcalgergelyi Polgárőr Egyesület

 

Menü

 

Weboldal készítés ingyen

Hírek

 • Évértékelő évzáró
  2014-12-21 13:07:38

  Évértékelő évzárón voltunk, ahol kerékpárokkal gazdagodtunk!

  > Bővebben

 • Vetélkedő 2014
  2014-08-11 12:18:08

  Polgárőr és falunapot tartottunk!

  > Bővebben

 • Konzultáció 2014/1
  2014-07-01 11:45:11

  Konzultációs fórumon voltunk Dákán.

  > Bővebben

 • PJKEF Fórum
  2014-06-17 22:20:06

  Megtartotta következő ülését a Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum

  > Bővebben

 • Emlékplakett polgárőröknek!
  2014-05-31 22:08:46

  Sárkányölő Szent György emlékplakett polgárőröknek

  >Bővebben

Asztali nézet