MENÜ

Bitai Sándor tiltakozik a polgárőrséget ért vádak ellen

 

Sajtótájékoztatón reagált a Pápa Városi Polgárőrség elnöke azokra a felvetésekre, melyeket Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő fogalmazott meg a múlt heti önkormányzati ülésen és pénteki sajtótájékoztatóján.

A képviselő bírálta a polgárőrség munkáját, de nem kímélte a rendőrkapitányságot sem.

Bitai Sándor a ma tartott sajtótájékoztatón elmondta, a képviselő kritikája nem jogos. Az elnök elmondta, az Erőss Bulcsú által mutogatott fotón szereplő polgárőrök már nem voltak szolgálatban a fénykép készítése idején, ők a ballagási menetet biztosították, szolgálatuk 9-től 11 óra 15 percig tartott. A belvárosi italbolt előtt azokat a társaikat várták, akik még a rendezvény helyszínét biztosították, majd együtt vonultak a Jókai utcai irodába.

Bitai Sándor kiemelte, polgárőrei nem fogyasztottak alkoholt, jó kedvük annak tudható be, hogy sikeresen elvégezték a feladatot és találkoztak vidéki kollégáikkal, akik segítették a rendezvény biztosítását.

-A polgárőrök egyszerű emberek, akik a szabadidejüket áldozzák fel a bűnmegelőzési, balesetvédelmi, ifjúságvédelmi és rendezvénybiztosítási feladatok ellátásáért. Ezt a tevékenységet önként és térítés nélkül végzik, ezért nem elmarasztalás, hanem elismerés illeti őket – hangsúlyozta az elnök.

Bitai Sándor szólt az Országos Polgárőr Szövetség elnökét ért vádakról is. Mint mondta, nem feladata dr. Túrós András rendőrként végzett tevékenységét értékelni, a polgárőr szövetség elnökeként viszont munkájával a polgárőr társadalom javát szolgálja. Hozzátette azt is, az idei tisztújításon küldöttgyűlés egyhangúan bizalmat szavazott neki.

Az elnök a Pápai Rendőrkapitányságot ért kritikáról szólva elmondta, meglátása szerint Pápa nyugodt, élhető város és ez a rendőrkapitányság parancsnokainak és állományának köszönhető.
-Pápai polgárként örülök annak, hogy a kapitányság megyei és országos szinten is ilyen jó eredményeket ért el – fogalmazott a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

 

 

Forrás: pápa-ma.hu

 

Menü

 

Honlap készítés ingyen

Szavazás

Vélemény a honlapról
Átlagos
Szuper
Elmegy
Nem tetszik
Asztali nézet